הרונסון - מסעדת בשרים ללא טיפה של שמן!
מי: מסעדת הרונסון
בת כמה: מסעדה חדשה וכשרה, נפתחה בנובמבר 2010
מאיפה: דיזינגוף 164 תל אביב + שירות משלוחים
אופי: מסעדת בשרים ללא טיגון
ובהרחבה: הרונסון היא מהמסעדות שיכולות לשנות את המפה של עולם המסעדנות, מסעדת קונספט שמציעה חוויה חדשה של אוכל מהיר ובריא באמת! כי אם כבר מזמינים משלוח ממסעדת בשרים, אז למה לא להזמין ממסעדה שמייצרת את הבשר בתנור אבן במקום בשמן ממוחזר?
השיטה מושפעת ממסורת איטלקית של הכנת הבשרים בתנורי אבן מיוחדים. השמן היחידי שתוכלו לראות הוא שמן הזית של הירקות הקלויים (האנטיפסטי) שמוגשים לצד הבשר. את הבשר תוכלו להזמין בכריך מלחם שנאפה במקום, על גבי פיצה בשרית או להרכיב בסלט. בהרונסון אפילו התוספות לא עוברות טיגון והן מוכנות בתנור שמעניק לכל המנות ניחוח חדש של אוכל בריא, טעים ומהיר!
למה להגיע? מסעדת בשרים בלי טיגון, כבר אמרתי??
דים סאם סטיישן – לא צריך לטייל במזרח בשביל אוכל טעים ומשובח
בת כמה: מסעדה חדשה שנפתחה בדצמבר 2010
מאיפה: יהודה הלוי 44 תל אביב + שירות משלוחים
אופי: מסעדה אסייתית אמיתית שהיא לא עוד סושייה
ובהרחבה: מזללת דים סאם סטיישן מציעה מנות מהמזרח הרחוק שכמעט ולא רואים בארץ, גולת הכותרת היא ה'דים סאם'. הדים סאם או הדמפלינג הם כיסוני בצק מאודים שממולאים בכל טוב: בקר וירקות, עוף, בטטה וערמונים, תרד ובוטנים, שרימפס ותוספות נוספות שמשתנות בהתאם לירקות העונה. על המנות המקוריות אחראית השפית של המקום, שחצי סינית וחצי פיליפינית ובקיאה בטעמים וניחוחות מהמזרח. בנוסף תוכלו למצוא מנות כמו מצ'אדו- תבשיל קדירת בקר שמתבשל על אש קטנה במשך 5 שעות עד שהוא מוכן לאכילה, הטעם קצת מזכיר את הגולש המוכר לכולנו אבל עם טוויסט מעניין. מנה שקצת יותר מוכרת לחובבי הז'אנר היא הוונ-טון – מרק על בסיס ציר עוף ועוד דברים טובים. למי שעוד לא ניסה את המטעמים, מומלץ להזמין משלוח ולנסות!
למה להגיע? כי אוכל אסייאתי זה הרבה יותר מסושי
ציבורק - בוכריה בישראל
מי: מסעדת ציבורק
בת כמה: בת 6 שנים בדיוק
מאיפה: המסגר 44, תל אביב + שירות משלוחים
אופי: מסעדה בוכרית ובשרים.
ובהרחבה: ציבורק היא מסעדה בוכרית (כשרה) וכמו כל מסעדה בוכרית אחד התבלינים העיקריים שלה הוא הכמון, תבלין נפלא עם נוכחות עשירה. המנה המנצחת של ציבורק היא אושפלוב- מנה שמתבשלת במשך שעה וחצי על האש עד שהיא מוכנה, היא משלבת אורז אוסטרלי איכותי עם נתחי בשר וגזר שמוסיף מעט מתיקות מעודנת. מנה בוכרית נוספת היא גושגישה- מאפה בשר בקר בתנור, לצד המנות האותנטיות מציעה המסעדה גם את המנות הפופולאריות של קבב, שיפודי פרגית, כבד ולבבות ושאוורמה שנעשית עם המון אהבה.
למה להגיע: מחירים נמוכים למנות מוכרות יותר ומוכרות פחות.
חומוסים - החומוס של השכן טעים יותר
מי: חומוסים
בת כמה: אחות חדשה למסעדה הוותיקה ממודיעין
מאיפה: לילנבלום 21 תל אביב + שירות משלוחים
אופי: חומוסייה
ובהרחבה: שלא במפתיע, חומוסים מתמחה בחומוס ובתוספות הנלוות אליו מבלי לפזול לצדדים או לשדות זרים. חומוסים היא באמת קטנה, יגאל הבעלים של המקום אומר ש'הלקוחות קרובים לו מאוד' -גם מבחינת השירות וגם מבחינה פיזית. זו מסעדה קטנטנה שאיפה שלא תשב תוכל להרגיש בה בבית, העיצוב מעץ, החצר נעימה וצנועה והאווירה חמימה ומשפחתית. בגלל מגבלות המקום, חומוסים מתמחה בשירות משלוחים איכותי, כדי שלכולם תהיה אפשרות ליהנות מהחומוס או מהמנה המיוחדת 'חומוס-שקשוקה': צלחת חומוס שבמרכזה תבשיל העגבניות וביצה חמה ישר מהמחבת.
למה להגיע: האחות ממודיעין נבחרה לאחת ממאה החומוסיות הטובות בישראל, ואם זה לא מספיק אז חומוסים פתוחה מסביב לשעון ולא נסגרת לפני 02:00 בבוקר!!
למידע על מסעדות נוספות בתל אביב (עם הטבות בהזמנה דרך תן ביס): מסעדות בתל אביב
מכירים מסעדות חדשות בתל אביב שלא כתבנו עליהן? ספרו לי בתגובה, ממש כאן למטה...
ובינתיים שיהיה לכולם בתאבון!!!